Over ons

Het ontstaan van de Ronde van Breehees

Aankoop van de boerderij

In 1986 is door Sjef en Maria Schellekens (de ouders van William) de boerderij op Breehees 5A bijgekocht ter uitbreiding van hun boerenbedrijf op Breehees 1A (melkvee) en Breehees 2 (vleesvarkens). Op het perceel van Breehees 5A stond een ronde koeienstal. De vorige eigenaar had gekozen voor de ronde vorm, omdat hij bedacht had dat koeien meer ruimte nodig hadden om te liggen dan om te eten, dus konden de koeien in het midden van de stal eten en liggen in ruime ligboxen aan de muurzijden.

Het gebruik van de stal

In de stal werd door de familie Schellekens jongvee gehouden en later heeft William er ook nog vleesstieren gehouden. Maar op den duur voldeed de stal niet meer aan de eisen om er vee te houden en kwam de stal leeg te staan en werd er nagedacht over een nieuwe bestemming op deze locatie. En toen is het idee van luxe vakantiewoningen ontstaan. Omdat de ronde vorm zo typerend en redelijk uniek is, is er besloten om ook het nieuw te bouwen pand in dezelfde vorm te maken.

Benieuwd naar de beschikbaarheid?

Ben je benieuwd naar de beschikbaarheid van onze appartementen? Je kan ze vinden op Belvilla en op onze eigen website! 

Het begin van Den Overkant

In 2006 heeft William het stokje van het melkveebedrijf overgedragen aan zijn broer Ronnie en is hij samen met zijn zus Carolien begonnen met het uitbaten van een eetcafé genaamd Den Overkant. Dit eetcafé is na enkele jaren aan de Turnhoutsebaan in Goirle verhuisd naar de huidige locatie aan de Dorpstraat in Riel. En sinds 2015 is dit volledig in handen van William en zijn vrouw Maartje en is zijn zus Carolien verder gegaan met Camping Breehees.

Het ontstaan van het idee

Frank Vermeulen is al sinds de start van Den Overkant in 2006 een hele goede hulp geweest daar. Eerst als bijbaantje, maar sinds enkele jaren werkt Frank fulltime bij Den Overkant. Doordat William en Frank beiden ambities hebben om te blijven ontwikkelen, is het idee ontstaan om de uitbating van De Ronde van Breehees samen aan te gaan. En ook Carolien Beerendonk, de partner van Frank, en Maartje Schellekens, de partner van William, zijn enthousiast als de heren met dit idee komen en zo wordt er gezamenlijk een plan bedacht en uitgevoerd.

Beginnen met bouwen

In 2019 wordt gestart met de fundering en op 5 februari 2020 wordt door Sjef Schellekens de eerste steen gelegd. Toen in maart 2020 de coronacrisis om de hoek kwam kijken, werden de plannen van de bouw wat aangepast. Want door de sluiting van de horeca (en dus ook van Den Overkant) hadden William en Frank plots veel meer tijd om te bouwen. En zo geschiedde dat zij zelf het grootste gedeelte van de bouw van De Ronde van Breehees zelf gedaan hebben.

Benieuwd naar de beschikbaarheid?

Ben je benieuwd naar de beschikbaarheid van onze appartementen? Je kan ze vinden op Belvilla en onze eigen website!